Barchettas brister!

Kvalitén på Fiat Barchetta är bra, men aningen skiftande. En läsare berättar att hon kört sin bil hela 8 000 mil utan problem, medan andra har kört betydligt mindre och haft flertalet småfel. Ett fabrikationsfel finns på styrningen av kamaxelinställningen för insugssidan. Börjar bilen låta som en diesel på tomgång är det verkstan som gäller. Detta är dock ett problem som Fiat väl känner till och felet har i Sverige åtgärdats på garantin. Bilar utanför garantin får delarna betalda, men kunden får stå för jobbet.
Tidiga bilar av 1995 års modell har mycket tunn plåt i bagageluckan. Bucklor uppstår nästan av sig självt, vilket åtgärdades med ny kraftigare lucka från och med decemberproduktionen 1995. Ett annat märkesproblem på tidiga bilar är att sufflettställningen nöter sig in i tyget. Ny bättre ställning infördes från och med augusti samma år.



1. Sufflettproblem
Tidiga bilar av 1995 års modell har en sufflettställning som nöter sönder tyget. Ny sufflettställning kom med augustiproduktionen. Bakrutan bllir "mjölkig".
2. Avgasläckage
Sprickor och andra läckage i avgassystemet är relativt vanligt. Nytt system kostar 6 600 kronor inklusive montering.
3. Bromsar
Svag bromsverkan kan drabba Barchetta.
4. Huvlås
Låsmekanismen och huvvajern behöver ofta smörjas.
5. Motorslammer
Mekanismen för omställning av kamaxel för insugssidan kan börja skramla. Byts på garantin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0